Tudja meg, miért jó Önnek a méregtelenítés!

1111
HOZZÁSZÓLÁS:

A méregtelenítés filozófiájának sarokpontja az az elgondolás, hogy amennyiben a méregtelenítés időszakában korlátozzuk a táplálékfelvételt, az egész emésztőrendszer megpihen.

Az emésztéssel kapcsolatos szervek, szövetek, vérellátás úgymond lélegzethez jutnak, s mód nyílik a mindennapos hajszában szerzett károsodások helyrmeregtelenites-01ehozására. Az emésztőrendszer eközben teljesen megtisztul, ami helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát. Mivel pedig a kevés táplálék alig terheli meg a gyomrot és a beleket, a szervezet minden energiáját a méreganyagok kiküszöbölésére és regenerálódásra fordíthatja.

Mi történik méregtelenítés közben?

Ezt a folyamatot elősegíti az a körülmény, hogy a közönséges, mérgekkel teli étkek hiányában szervezetünk először glikogént éget, majd zsírtartalékait használja fel.

A zsírraktárakban rakódik le sok mérgező anyag, amelyet a szervezet nem tudott feldolgozni, vagy nem jutott ideje kiüríteni. Ezek a méreganyagok most a véráramba kerülnek, ahonnan egyszer és mindenkorra kiválasztódnak.

Ha serkentjük a szervezet természetes kiválasztó mechanizmusait – a bőrön át Ca verejtékkel, a veséken Ca vizelettel) és a tüdőn keresztül Ca kilélegzett levegővel) -, s növeljük ezek hatékonyságát, elősegítjük tényleges és hathatós megtisztulásunkat.

Az életfunkciók pihentetése és a gyógyító folyamatok beindulása azzal jár, hogy a méregtelenítés megtisztítja az arcbőrt, csillogóvá varázsolja a szemet, s megszünteti a felfúvódottság és fáradtság szörnyű érzését, ami a túltápláltság következménye.

Méregtelenítő nap az egészségért

Az anyagcsere bonyolult folyamataiban nemcsak a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagok forognak, hanem salakanyagok és mérgek is keletkeznek.

A szervezet normális működése esetén ezek az anyagok kiürülnek a beleken, veséken, tüdőn és bőrön át. Ha azonban nem teljes az ürítési folyamat, akkor a salakanyagok fölhalmozódnak a szervezetben, mindenekelőtt a kötőszövetekben, s káros befolyást gyakorolnak a szervek működésére.

Természetes és igen hatásos módszer a salakanyagoktól és mérgektől való megszabadulásra, ha időnként tartunk egy méregtelenítő napot. Ez különösen olyan időszakok után ajánlatos, mikor sokat és zsírosan ettünk. 

Ilyenkor kevés táplálékot vegyünk magunkhoz, esélyt adva szervezetünknek, hogy leépíthesse és kiválaszthassa a benne fölhalmozódott “szemetet”. A kúra idején különösen fontos, hogy sokat igyunk, mert ez támogatja a méregtelenítés és vízhajtás folyamatát. 

Testi-lelki méregtelenítés

Ne csak a szervezetünk salaktalanítására gondoljunk. Próbáljunk megszabadulni lelki terheinktől, enyhítsük a bennünk felgyülemlett feszültséget is.

Ezért a legjobb, ha szabadnapon vagy szabadságon tartjuk meg méregtelenítő napunkat, olyankor, mikor kicsit szünetelnek a hétköznapok s a hétköznapi kötelezettségek.

 A méregtelenítő napon ki-ki saját ízlése szerint válogathat, milyen élelmiszerrel akar méregteleníteni, így többek között tarthat rizsnapot, gyümölcsnapot, tejnapot vagy nyers koszt-napot is. 

Figyelem: a méregtelenítő napon a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az alkohol, nikotin és kávé fogyasztását!

1111
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]