Testmozgás méregtelenítés alatt – Gyakorlatok

1307
HOZZÁSZÓLÁS:

Mozgással támogatható lenne a méregtelenítés.
Dr. Dreas Reyneke olyan gyakorlatsorozatot tervezett, amelyet falhoz támaszkodva kell végezni. A gyakorlatok nagy előnye, hogy megszüntetik a méregtelenítéskor fellépő kábaságot és szédelgést. Finom, nyugodt, mondhatni meditatív mozgássorok, melyek az ellazulásra és testérzetre hagynak összpontosítani.

Legjobb reggel, ébredéskor végezni a gyakorlatokat, amelyekkel egy nem túl hideg falhoz támaszkodva kinyújtózhatunk, úgy hogy talpunk a talajt érinti.

Dr. Dreas egyik gyakorlatsora:

bemelegites-sport-edzes

Képünk illusztráció: A mozgás felszabadít kívül – belül

1. Nézzünk szembe a fallal, helyezkedjünk el kis terpeszben. Lábaink álljanak párhuzamosan, a a lábujjak előrenézzenek. Fektessük kezünket a falra vállmagasságban, szétterpesztett ujjakkal, és enyhén dőljünk előre, hogy testsúlyuk zömmel a karokra nehezedjen.

Kezdjünk el lassan, szinte álomszerűén, enyhén behajlított térddel helyben járni, miközben a testsúly hol az egyik, hol a másik lábfejre nehezedik. Idővel éreznünk kell, ahogy lábfejünk lazává és hajlékonnyá válik. –> 12 lépés, mindegyik lábbal 6-6.

2. Lépjünk el a faltól néhány centiméterre, de továbbra is támaszkodjunk a falhoz, és ismételjük meg az előző mozgássort. Ezúttal azonban nyújtsuk meg csaknem teljesen hosszában lábunkat, miközben a sarok a talajon marad. Toljuk a csípőt kissé a fal felé, és ügyeljenek arra, hogy a hát alsó része ne görbüljön meg. –> 12 lépés, mindegyik lábbal 6-6.

3. Forduljunk jobb vállunkkal a fal felé, jobb kezünkkel vállmagasságban támaszkodjunk a falhoz. Lassan kezdjünk el hátrafelé menni, miközben talpunk teljesen a padlóhoz simul. Ez a bemelegítő gyakorlat csodálatosan erősíti a lábfejet.

4. Távolodjunk el a faltól, és lassan kerüljük meg az adott szobát/helységet. Mindeközben lazítsuk el izmainkat, és koncentráljunk arra, hogy talpunkat (és szétterpesztett lábujjaikat) teljesen a padlóhoz szorítsuk.

1307
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]