Testmozgás méregtelenítés alatt – A test aktiválása

946
HOZZÁSZÓLÁS:

“Hogy a Reyneke-módszer áldásait mindenestül élvezhessék, először meg kell tanulniuk megfelelően felkészülni a gyakorlatokra – vallja Dr. Dreas Reyneke, aki ezt a “test aktiválásnak” nevezi.

Legegyszerűbb formájában az aktiválás úgy történik, hogy lábunkat enyhén a padlónak szorítvcanstockphoto7194999a megfeszítjük a lábfej és a lábszár izmait, miközben a felsőtest (a far, a hastájék és minden a csípőnk fölött) teljesen elernyed. Nem izmaink erőteljes megfeszítése tehát a cél, hanem csupán egyfajta tökéletesen összehangolt „készenléti állapot” és várakozás. Dreas szerint minden gyakorlatot ebben a harmonikus egyensúlyban kell elkezdenünk:  “Legyünk olyanok, mint a futó a rajtvonalnál, álljunk előreszökkenésre készen” – mondja.

A test aktiválása (…) 

(…) tehát nem az izmok görcsös megfeszítését jelenti, csupáncsak a talajra „reagálunk”, akárha egy tamburinról szándékoznánk ellökni magunkat. Felkészülünk az előttünk álló mozgásra, miközben testünk semleges állapotból „aktív”, készenléti helyzetbe kerül.

“Szívják be tehát a levegőt, és készítsék fel izmaikat. Lábukat enyhén szorítsák a talajnak, gerincüket húzzák fel. Koncentráljanak mindazokra az izmokra, amelyek most a törzs alsó részéig emelkednek. Érezzék közben, amint hátuk alsó része megnyúlik. Képzeljenek el egy lapos háromszöget, melynek három csúcsát a két csípőcsont és a törzs középvonalának egy pontja alkotja. Tegyék képzeletben olyan lapossá és nyitottá ezt a háromszöget, amennyire csak tudják.” – így Dr. Dreas.

Aktiváljuk testünket (…)

A belégzéssel egy időben úgy, hogy majd tartsuk ebben a félig megfeszített, megemelt állapotban, amíg a levegőt kifújva hatig számolunk. Közben mindvégig koncentráljunk a gerinc megnyújtására. Dreas szerint már önmagában ez is erővel tölti el szervezetünket.
Amennyiben érdeklődik a témában, Dr. Dreas egyik gyakorlatsorát ITT találja >>>

946
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]