Próbálja ki az aromaterápia 3 legnépszerűbb felhasználási módját

987
HOZZÁSZÓLÁS:

„Az aromaterápia fontos szerepet játszhat egészségünk megőrzéséhen és a méregtelenítésben.” Az ókor óta ismert és használt terápia 3 leggyakoribb felhasználási módja a következő:

1.) BELÉGZÉS

Mentális állapotunkra nagyon hatással van és kiválóan használható másnaposság ellen is. Tegyünk 8-10 cseppet egy tálba, hajoljunk fölé legfeljebb 10 cm-re, és 5-10 percen át lassan és mélyen lélegezzük be. Még egyszerűbb, ha zsebkendőnket szórjuk meg néhány cseppel és úgy szagolgatjuk.

2.) MASSZÁZS

Az illóolajokat bátran használhatjuk egész testünkre, ha pedig egy bizonyos szervünkre szeretnénk hatást gyakorolni, például a májra vagy a vesére, az adott területen végezzünk masszázst. Ne feledjük: nem minden olajat használhatunk tisztán a bőrünkön. hat-masszazs-03

Hígítatlanul legtöbbjük irritációt okozhat, ezért mindig adjuk hordozóolajhoz és úgy kenjük a bőrünkre, legalábbis amikor először próbáljuk ki. Hordozóolajnak legjobb a szőlőmag-, a mandula- vagy a búzacsíraolaj. Ahány milliliter a hordozóolaj, fele annyi csepp illóolajat tegyünk hozzá. Ha például 25 ml hordozóolajunk van, 12-13 csepp illóolajat tegyünk bele.

Mindenképpen próbáljuk ki, mielőtt használni kezdjük valamelyiket, mivel irritálhatják a bőrt: kenjünk a fülünk mögé egy keveset és várjunk 24 órát, nem jelentkezik-e viszketés vagy kiütés.

3.) FÜRDŐ

Az aromaterápia legegyszerűbb módja, ha fürdővizünkbe tesszük az illóolajokat. Szórjunk néhány cseppet a víz tetejére, majd keverjük el.

Ügyeljünk arra, hogy néhány illóolaj befolyásolhat egyes betegségeket vagy állapotokat, beleértve az epilepsziát és a cukorbetegséget is, ezért mielőtt bármilyen kezelésbe fogunk, kérdezzünk meg egy szakembert. Továbbá, ha csak egy kicsi kétségünk is van a biztonságossággal kapcsolatban, szintén vegyük igénybe szakértő tanácsát.

Ne feledjük azt sem, hogy belsőleg egyik illóolaj sem alkalmazható hatású olajokat, a meleg pára pedig árasztja magából az illatot, amelynek alkotóelemei számos problémán segíteni tudnak, a stressztől kezdve a fáradtságon át a másnaposságig.

987
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]