Így segítheti a méregtelenítést hátmasszázzsal

1173
HOZZÁSZÓLÁS:

A könnyebb ellazulás érdekében meleg, félhomályos szobában végezzük a méregtelenítő hátmasszázst.hat-masszazs-01

Hogyan masszírozzunk?

Akit masszíroznak, feküdjön hasra és laza, de a masszírozást támogató testhelyzetet vegyen fel. Alsótestét fedje be törülközővel, hogy melegen tartsa. A masszőr használjon olajat, mivel kezének síkosnak, simának kell lennie. Használjuk készen vásárolt méregtelenítő-keveréket vagy készítsük el ízlésünk szerint.

Először csak érintsük meg a bőrt, de előbb bizonyosodjunk meg, hogy a kezünk nem hideg. Tegyük a partner hátának alsó felére, a gerincoszlop tövéhez. Hagyjuk így néhány másodpercig. Ujjbegyünkre támaszkodva lassan mozgassuk kezünket felfelé, a fej irányába, végigtapogatva az egész hátat. Simítsuk végig a válltájékot, majd haladjunk visszafelé a gerinc mentén. Ismételjük meg tízszer.

Két hüvelykujjunkat helyezzük a partner gerincének két oldalára. Mozgassuk 7-8 cm-t felfelé, közben hüvelykujjunkkal végezzünk finom, körkörös mozgást, így haladjunk végig a teljes hosszon, és ha elértük a gerinc tetejét, vigyük vissza kezünket a kiindulási ponthoz, a hát két oldalát végigsimítva. Ismételjük meg a műveletet ötször.

>>> Figyelem! Bárki végzi a masszázst, csak a gerinc két oldalán elhelyezkedő izomkötegeket szabad megnyomnia, a gerincet magát nem!

Húzzuk fel kezünket a partner lapockájáig. Ezután, egyszerre csak az egyik vállon dolgozva, ujjainkkal nyomjuk fölfelé az izmokat a váll tetejének irányába.

Anélkül, hogy megszakítanánk a kontaktust a partner hátával, álljunk át a fejével szembeni oldalra. Magasságunktól függ, kell-e közben ujjainkat sétáltatni a hátán, de a testkontaktus mindenképpen maradjon fenn. Most a fej irányából kiindulva nyomogassuk végig finoman partnerünk hátát a gerinc tövéig. Lefelé haladjunk a gerinc mentén, visszafelé a test két oldalát kövessük, ismételjük meg tízszer.

Tegyük kezünket a gerinc tetejéhez és fordítsuk befelé a hüvelykujjunkat. Egy hosszú mozdulattal toljuk végig a hüvelyket a gerinc két oldalán lefelé, az izmokat erősen, de nem durván nyomva. A gerinc aljához érve húzzuk vissza kezünket, végigsimítva közben a test két odalát. ismételjük meg ötször.

Fejezzük be a masszázst a 4. lépésben leírt simítási mozdulatokkal, tízszer megismételve. A kontaktust finoman szakítsuk meg, egyszerre csak egy ujjunkat emeljük el, majd a partnert takarjuk be meleg törülközővel és hagyjuk relaxálni.

1173
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]