Hogyan akadályozhatják a méreganyagok az energia felhasználását?

946
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha sokszor előfordul, hogy reggel alig tudjuk annyira összeszedni magukat, hogy felkeljünk és megkezdjük a napot, ha szüntelenül fáradtnak és levertnek érezzük magunkat, akkor egy teljes körű energetizáló programra van szükségünk. Szervezetünk már három nap alatt új erőre kaphat.egeszseges-taplalkozas-szendvics

Energiáról és méreganyagokról

Az energiát az ételekből nyerjük: a megemésztett táplálékot glükózzá -a szervezet számára üzemanyagot biztosító cukorrá alakítja.

Szervezetünkben tehát minden étel – glükózzá, azaz energiává válik. Szervezetünk kedvenc energiaforrásai azonban a szénhidráttartalmú ételek – gyümölcsök, zöldségek és a gabonafélék, mivel ezeket könnyű átalakítani.

A lebontott tápanyagokat oxigénnel keveri, elégeti és energiacsomagokká alakítja (adenozin-trifoszfát), melyeket a sejtek tárolnak és igény szerint hasznosítanak. Egy egészséges, nem kimerült szervezetben ez a folyamat probléma nélkül zajlik, ha azonban az energianyerő folyamat valahol csorbát szenved, ránk tör a fáradtság.

Mi lehet a probléma?

Az energiahasznosítást számos dolog zavarhatja meg, de az alábbi négy tényező a legfontosabb.

  • Kevés a tápanyag ahhoz, hogy elinduljon az energiaátalakítás.

Mint minden mást a szervezetben, az energiatermelést is a vitaminok fokozzák, elsősorban a B-vitaminok és a Q10 antioxidáns. Az ásványi anyagok is alapvető szerepet játszanak, főleg a kalcium, a magnézium, a vas, a króm és a cink. A tápanyagok hiánya adódhat a helytelen táplálkozásból vagy méreganyagok (alkohol, stressz) rombolhatják le őket.

  • Alacsony a vércukorszintünk ahhoz, hogy gyorsan és tisztán energiát termeljünk.

Ez furcsa módon akár abból is következhet, hogy bizonyos szénhidrátok túlságosan hatékonyak a glükóz előállításában. A finomított szénhidrátok, mint például a fehér kenyér, a hántolt rizs, a tészták, illetve a cukros ételek hirtelen megnövelik a vér glükóztartalmát.

Ha nagy mennyiségben fogyasztunk ilyen ételeket, szervezetünk nem alakítja az összes glükózt energiává, egy részét elraktározza a májban vagy a zsírszövetekben. Ha a sejteknek legközelebb energiára van szükségük, a májból vonják ki a tartalékolt glükózt, és ez a folyamat kifárasztja a szervezetet.

  • Alacsony az oxigénszintünk.

Oxigén nélkül a szervezet nem tudja a glükózt elégetni. Sokunknak azért nem elég magas az oxigénszintje, mert rosszul lélegzünk, de a rossz keringés vagy a vörösvértestek rossz állapota is okozhat oxigénhiányt.

  • Nincs elég mitokondrium.

A mitokondriumok a sejtek alkotórészei, bennük zajlik a glükóz energiává alakítása. Ha kevés van belőlük, teljesítményük gyengébb lesz. A méreganyagok pedig, elsősorban a tönkreteszik a mitokondriumokat.

946
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]