Ismerkedjen meg a Mayr-féle tej-zsemle kúra sajátos étkezési technikájával

1517
HOZZÁSZÓLÁS:

A Franz Xaver Mayr-féle kúra nem csak a nevében különleges (Tudjon meg többet arról, hogyan is találták ki a tej-zsemle kúrát!)!

Akárhogy nem lehet elfogyasztani!FX-Mayr

A Mayr-féle kúra során az étkezési technika szinte fontosabb, mint maga az elfogyasztott élelmiszer – Ha valamilyen okból az élelmiszerek összetétele nem megfelelő, az összetevők kicserélhetők, de az étkezési technikán nem szabad változtatni!

A száraz zsemle összetétele elsősorban a nyálmirigyet dolgoztatja meg, a tej pedig pufferanyagainak köszönhetően, megköti a bélben keletkező lúgos és savas bomlástermékeket.

Az első lépés:

Közvetlenül az étkezés előtt vágjuk fel a zsemlét ujjnyi vastag szeletekre. Készítsünk elő egy tál tejet és egy teáskanalat. Együnk nyugodtan, és ne siessünk. Szakítsunk időt az étkezésre, és ne beszélgessünk közben.

  1. “Vegyünk egy darab zsemlét a szánkba és jól rágjuk meg. Csak egy testrészünkre, a szájüregre koncentráljunk, majd pedig arra a felismerésre, hogy a szánkban lévő zsemle íze lassan megváltozik. Bizonyos idő után édeskés ízt érzünk a szánkban, mivel a nyálban található enzimek a zsemle keményítőit két vegyértékű cukrokká (diszachariddá) tudják lebontani, ha a zsemlét elég hosszú ideig a szánkban tartjuk. És valóban sokáig kell a szánkban tartanunk a zsemlét, mert csak akkor tölti be a neki szánt szerepet. Nem vesszük észre, de eközben a bélszakaszok is felkészülnek a táplálék fogadására a szájüregben kiváltott reflex nyomán. Szervezetünk felépítését tehát ki kell használnunk. Az emésztés (a növényevőknél, ahova tulajdonképpen az ember is tartozik) valójában a szájban kezdődik, ezért is fontos az alapos rágás, és a zsemlének a nyállal való összekeverése.” Tudhatjuk meg egy, a kúrát vázoló pontos leírásból.

Ha a zsemle és a nyál keveréke már édeskés ízű, következhet a második lépés!

  1. “Vegyünk be egy kanál tejet. Legjobb, ha a tejet leszürcsöljük a kanálról, ugyanis a szívó hatás nyomán a nyálmirigy kiürül. A szánkban lévő keveréket rágjuk tovább. Célszerű rágás közben a fejünket előrehajtani, hogy a szánkban lévő kása szerű keverék ne jusson idő előtt a nyelv tövéhez, és ne tudjon nyelési kényszert kiváltani. A legtöbb ember étkezési technikája rossz, a gyors rágási és nyelési folyamat jellemző rá. A kúra során elfogyasztott ételek zárt rendszerben mozognak, és igy is kell megélnünk azt. Ha elfogyott az első falat, lélegezzünk párszor, majd vegyük be a második falat zsemlét is.”

Addig együnk a zsemléből és a tejből, míg enyhe jóllakottságérzetet nem észlelünk!

Ha elértük ezt a pontot, semmi esetre se együnk tovább csak azért, hogy elfogyjon még az a pár falat megmaradt zsemle és az a kis tej a pohárból. A megmaradt tejet ne igyuk meg a kúra után, ugyanis felborítaná a rendszert, és a gyomorban lévő „kása” összetételét.

1517
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]