Hogyan szabadulhatunk meg a cigarettától és mérgező hatásaitól?

1060
HOZZÁSZÓLÁS:

Szellőztessük ki a fejünket. Ha azért dohányoztunk, hogy jobban tudjunk gondolkodni, próbáljuk ki a borsmentaolaj belélegzését vagy igyunk borsmentateát.canstockphoto23956987

Mit csináljunk a kezünkkel?

Ez elég egyszerű – csináljunk valami mást. Lehet firkálgatni, számítógépes játékokat játszani, „stresszlabdákat” szorongatni, bármit, ami lefoglalja a kezeket.

Alacsony energiaszint ellen

Ha azért szoktunk rágyújtani, hogy energikusabbak legyünk, amikor alacsony a vércukorszintünk, inkább előzzük meg ezt az állapotot. Együnk kevesebbet és gyakrabban, majszolgassunk gyümölcsöt, mivel abból úgy nyerünk gyorsan energiát, hogy nem követi visszaesés.

A dohányosok ideális uzsonnája a satsuma. Egyrészt, mert amíg eszegetjük, lefoglalja a kezünket, és a citrusillat energiával látja el az agyunkat. A gyömbértea vagy a ginszeng táplálékkiegészítő kapszula is gyors eredményt ígér.

Dohányzófotel

Ha azért akarunk rágyújtani, hogy elücsöröghessünk kedvenc fotelünkben vagy megnézhessünk egy tévéműsort, szagolgassunk tömjénolajat; általában segít szakítani a múltbeli beidegződésekkel. A Bach-féle virágterápia lonc nevű eszenciája is ezt a hatást biztosítja.

Általános nikotinéhség-csökkentő technikák

Feketebors-olaj

Csöpögtessünk 2 cseppet egy zsebkendőre és lélegezzük be, amikor úgy érezzük, hogy elönt bennünket a nikotinéhség. Egy szakfolyóirat tanulmánya szerint azért van ilyen hatása, mert ugyanazt az érzést váltja ki a torok hátsó falán, mint a dohányzás.

Nikotiana

Ezt az eszenciát a virágzó dohány leveleiből készítik. Naponta csepegtessünk néhány cseppet a nyelvünkre a nikotinéhség csökkentésére, vagy használhatjuk akkor is, ha éppen ránk tör a cigaretta utáni leküzdhetetlen vágy.

Lobélia

Ez a gyógynövény hasonló hatással van a szervezetre, mint a nikotin, így akkor alkalmazhatjuk, amikor igazán súlyos a helyzet. A lobélia ugyanakkor rendkívül erős hatású gyógynövény, így kizárólag szakember felügyelete alatt szabad használni.

Nyelvkunkorításos légzés

Ez a jógatechnika valószínűleg azért segít a nikotinéhség leküzdésében, mert utánozza magát a dohányzást mint mozdulatot. A gyakorlat elvégzéséhez üljünk egyenesen és lélegezzünk normálisan.

Nyújtsuk ki a nyelvünket és kunkorítsuk fel a két szélén, csatornát formálva. Húzzuk vissza a nyelvünket és néhány másodpercig lélegezzünk normálisan. Ezután ismételjük meg a gyakorlatot addig, amíg csak a nikotinéhség tart.

1060
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]