Amit tudni érdemes a bőrről és a méreganyagokról

1135
HOZZÁSZÓLÁS:

A mérgek halmozott jelenléte először bőrünkön tűnik fel. Ennek fő oka az, hogy a szervezet a bőrt nem tekinti életfontosságú szervnek, így amikor a méreganyagok megtámadják a szervezetet, akkor az a bőrből irányít tápanyagokat az életfontosságú szervek felé.egeszseg-bor-szepseg-borapolas-noi-arc-3

Ez sajnos sokat ront ábrázatunkon, mivel a bőr kizárólag a tápanyagokból biztosítja egészségét. Ha például nem kap megfelelő mennyiségű zsírsavat, mert arra az agynak van szüksége, kiszárad és elveszíti ragyogását.

DOHÁNYZÁS

A bőr egészséges kinézete attól függ, hogy a keringés el tudja-e látni megfelelő mennyiségű oxigénnel és tápanyaggal. Számos toxikus anyag ezt akadályozza – legrosszabb a dohányzás, ami összeszűkíti a véredényeket, ettől lesz a dohányosok arcbőre fakó és sárgás. Ráadásul vizsgálatok kimutatták, hogy a dohányosok 40 évesen ugyanolyan ráncosak, mint 21 évvel idősebb társaik.

ALKOHOL

Az alkohol szintén rombolja a bőrt. Az alkohol a szervezetben acetaldehidre bomlik. Ez a kémiai anyag először a kollagént és az elasztint támadja meg, de később a vérben keringő vörösvértestek formáját is megváltoztatja, és ezzel csökkenti az oxigénszintet szervezetünkben.

STRESSZ

A stressz is fakóvá teszi a bőrünket, mivel felemészti a B-vitamint, amire a keringésnek szüksége lenne az egészséges vörösvértestek képzéséhez.

NAPFÉNY

Ha bőrünkről van szó, az igazi méreg a nap. Bőrgyógyászok becslése szerint, ha nem érné nap a bőrünket, 60 éves korunkig egyáltalán nem is ráncosodnánk. A helyzet azonban az, hogy legtöbben 30 körül kezdjük észrevenni az öregedés jeleit, de vannak, akik még korábban.

A napfény azért jelent problémát, mert magas antioxidánsszintet eredményez a bőrben, ami szintén rombolja a bőrt feszességét biztosító kollagén- és elasztinrostokat. Ha csak 4 percig tartózkodunk a napon, máris beindul ez a folyamat. A napfény megvastagítja a bőr felső rétegét is, ami fakó, fénytelen bőrfelszínt okoz.

1135
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]