A tisztítás és építkezés fogalmai böjt alatt

1058
HOZZÁSZÓLÁS:

A böjt a normális emésztés lelassításával felgyorsítja a tisztulás és a megújulás folyamatát.

A „tisztítás” relatív fogalom.

Általában azoknak a méreganyagoknak és lerakódásoknak a kihajtását jelenti, amelyek a mértéktelenül fogyasztott építő ételek (zsírban, fehérjében gazdag élelmiszerek, amelyek gyorsan építik a szöveteket) után maradtak vissza.

Kétségtelenül az a legjobb, ha váltogatjuk a tisztítást és az építkezést, az emberek többsége mégis általában sokkal több építő, mint tisztító ételt fogyaszt.

Éppen ez a magyarázata, hogy miért gyógyítják tisztító ételekkel és a böjt különféle fajtáival a betegségeket

Az általános szemlélet szerint minél gyorsabb a tisztítás, annál jobb, és a gyors eredményekben érdekelt emberek többsége rapid tisztítási módszereket, például gyümölcsöt és zöldségleveket használ.

Tagadhatatlan, hogy a gyors eljárásnak is lehet gyógyászati értéke, tapasztalataink szerint azonban a válogatott teljes ételeket tartalmazó lassúbb, enyhébb böjtök edzik a páciens tudatosságát és a szelídebb ciklusok szerinti élet bölcsességébe vetett hitét – Az ilyen böjt figyelemreméltó módon gyógyítja a feszült életet élő embereket.

A tisztítás és az építkezés szakaszai szétválhatnak, de nem feltétlenül!

Étrendünk nagyobbik részének olyan ételekből kellene állnia, amelyekre valamilyen mértékben a tisztítás és az építés tulajdonságai egyszerre jellemzőek?

  • A zöldségeket tisztító ételnek tartjuk, holott jelentős fehérje-, keményítő-, ásvány ianyag- és zsírtartalmuk jóvoltából szelíden építenek is – ezek az anyagok az emberi test építőkövei és fenntartói.
  • Másrészt igaz ugyan, hogy a gabona, a bab, a dió és a magvak építő ételek, de ként, rostot és más tisztító tulajdonságú anyagokat is tartalmaznak.

A testen belül ritkán érvényesül egy időben és egyenlő mértékben a tisztítás és az építés. A téli hónapokban például az építkezés uralkodik, míg a melegben kétségtelenül a tisztítás kerekedik felül.

A szélsőséges tisztítás régi vonzereje megfakul, amikor valaki lehorgonyoz a “középutas étkezési szokások” mellett: Miután egy ideig korlátozzuk az erőteljesen építő ételek fogyasztását, magától beáll valamilyen egyensúlyi állapot, és a legmegfelelőbb böjtöt választjuk, amikor egy ideig egyszerűién egyféle gabonát, esetleg néhány “zöldséget vagy gyümölcsöt eszünk.

1058
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]